Login firme   Inregistrare Firma
Temp Coat (TC 101) termoizolator ceramic

TEMP COAT (TC 101) - MATERIAL CERAMIC TERMOIZOLATOR EFICIENT TIMP INDELUNGAT

Conductivitate termica a lichidului TC-101 este cea mai redusa fiind de numai 0,001 W/m°C. Manopera de aplicare se incadreaza in jurul valorii de 2€ + tva/mp/1 strat de 0,38mm insa suporta o diminuare a valorii pentru aplicari pe suprafete mari ce se doresc a fi protejate de catre mai multe straturi. TC-101 se aplica prin pulverizare cu aer sau fara aer, prin pensulare sau cu rola. Durata de viaţă a izolaÅ£iei termice ceramice in conditii normale este de minim 20 de ani. Substanta este impermeabila astfel încât este uÅŸor de curatat si de spalat dacă este murdarita. Materialul se aplică pe toate tipurile de suprafete de orice formă si temperatura, la temperaturi cuprinse intre 7°C si 150 °C, existand posibilitatea de a aplica izolatia, fără oprirea procesului tehnologic pe materiale ce lucreaza la temperaturi cuprinse intre -60°C si +260 °C.

APLICABILITATE. Folosind TC-101 se poate realiza izolaÅ£ie termică pe retele de conducte ÅŸi echipamente de proces, pe retele de conducte pentru alimentarea cu apa calda sau rece, pentru cazanele de abur si echipamente tehnologice; izolarea si protectia exterioara a constructiilor de productie; termoizolarea cladirilor publice si a imobilelor de locuit atât a construcÅ£iilor noi cat ÅŸi in situatia reconstrucÅ£iei si a reamenajarii celor existente; protejarea oricarei suprafete de metal impotriva coroziunii.

Materialul este un produs ecologic curat, care permite să se lucreze cu el in incaperi  fără ventilaÅ£ie suplimentara. Materialele ceramice TC Ceramic HB si TC-101 nu intretin arderea, fiind optime pentru protejarea investitiilor in cladiri si in linii tehnologice impotriva oricarei surse de incediu, motiv pentru care se folosesc si la efectuarea termoizolatiilor interioare.

TC-101 permite rezolvarea la un inalt grad tehnologic si de calitate a problemelor complexe de termoizolare, hidroizolare si de protecÅ£ie anticorozivă a echipamentelor sau a utilajelor. Aduce simplificarea considerabila in exploatarea si operatiile de întreÅ£inere tehnica a retelelor de conducte de transport ÅŸi a armaturilor, robinetilor, ca urmare a posibilitatilor de interventie rapidă la locul scurgerilor,  fisurilor, spargerilor etc.

TC-101 reduce cu 97% consumurile si costurile de reconditionare a straturilor de termoizolatii nemaifiind atat de necesare restabilirea sau inlocuirea materialelor izolatoare clasice. Astfel se mareste si durata de viaţă a echipamentelor protejate cu acest lichid ceramic. TC-101 este estetic, sigur pentru mediu, nu prezinta nici un interes pentru vandali ÅŸi "vânătorii de materiale reciclabile". Tehnologia de executie a termoizolatiilor exterioare in practica tarii noastre este relativ noua, astfel încât apariÅ£ia inevitabilă a unui număr de întrebări atunci când se aleg cele mai adecvate metode de protecÅ£ie si/sau izolatie termică este fireasca. Grosimea de calcul a stratului de izolare termica este determinat de scopul izolarii termice a echipamentelor si anume:

·         dupa densitatea normata a  fluxului de căldură, reglementata in prevederile normativului SNiP sau dupa marimea densitatii fluxului de căldură, impus de unii factori tehnologici;

·         pentru a preveni condensarea umezelii pe suprafaÅ£a obiectelor izolate;

·         pentru a asigura temperatura dorită la suprafaÅ£a unui obiect izolat;

·         pentru  protectia personalul de arsuri, etc

 

Izolarea termică este un element necesar al echipamentelor industriale, care asigura, în principiu, posibilitatea de realizare a proceselor tehnologice la temperaturi înalte ÅŸi joase în energetica ÅŸi industrie,  prin folosirea optima a resurselor energetice de combustibil.

CreÅŸterea eficienÅ£ei energetice, fiabilitatea ÅŸi durabilitatea constructiilor termoizolante a utilajelor de productie se realizează prin utilizarea materialelor termoizolante si de protectie de înaltă calitate izolante ÅŸi de protecÅ£ie care acoperă îmbunătăţirea soluÅ£iilor de proiectare constructiva, cresterea calitatii montajului izolatiilor termice ÅŸi este unul dintre domeniile importante în programul de conservare a energiilor.

Pentru detalii suplimentare va invitam sa analizati documentul atasat.